Resa
Publicerat: 2019-01-04

Spaning

Mobil laddningsstation från Volkswagen

Mobil laddningsstation från Volkswagen

Volkswagen är på gång att lansera en mobil laddningsstation för eldrivna fordon. Den behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs – till exempel på en parkeringsplats i stan eller på ett företag, eller fungera som en temporär laddningsstation vid större evenemang.
Den mobila laddningsstationen fungerar precis som en powerbank. Med en laddningskapacitet på upp till 360 kWh kan den på egen hand ladda upp till 15 elfordon. Tack vare snabbladdningstekniken tar en laddning i snitt inte mer än 17 minuter vid laddning till cirka 28 kWh. För e-Golf motsvarar detta ungefär 80 procent av batteriets fulla laddningskapacitet.
När energiinnehållet i det mobila batteripaketet sjunkit under 20 procent byter man ut hela laddningsstationen mot en ny. Finns det möjlighet att ansluta den till elnätet (växelström, upp till 30 kW), laddar batteripaketet kontinuerligt upp sig självt. Om laddningen sker med grön el innebär detta att laddningsstationen temporärt kan lagra förnybar energi från till exempel sol eller vind, och på så sätt erbjuda CO2-neutral körning med bilen.
De första mobila snabbladdningsstationerna kommer att sättas upp redan under det kommande halvåret. Här handlar det om ett pilotprojekt i Volkswagens hemstad Wolfsburg där de kommer att komplettera den fasta laddningsinfrastrukturen. Med början nästa år kommer laddningsstationer av denna typ även att sättas upp i andra städer och samhällen.
 
Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/volkswagen/pressreleases/spaenningsfylld-vaerldspremiaer-volkswagen-visar-mobil-laddningsstation-foer-elbilar-2820292