Utbildning
Publicerat: 2022-10-31

Spaning

Ny digital studieplattform

Ny digital studieplattform

Nu lanseras den nya digitala studieplattformen Studora – ett digitalt studierum där studenter på universitet och högskolor erbjuds kurslitteratur tillsammans med kompletterande studieverktyg såsom poddar, kapitelsammanfattningar och filmer, som hjälper dem att klara sina studier. Plattformen är utvecklad av Studentlitteratur, vars ambition är att samla branschens aktörer och erbjuda en helhetslösning som underlättar och förenklar lärandet för landets studenter.

På den nya digitala studieplattformen Studora, som nu lanseras, kan studenterna läsa kurslitteratur digitalt, göra digitala anteckningar i och utanför e-boken, skapa egna inlärningskort och förstärka inlärningen genom bland annat kapitelsammanfattningar, poddar och filmer.

På Studora betalar studenterna för kurslitteratur under den period de behöver den och får tillgång till sin produkt direkt. Här erbjuds både enskilda e-böcker och färdiga kurspaket. Varken studenter eller kursansvariga behöver längre fundera på leveranstider eller om det är rätt version, på Studora finns alltid bara de senaste upplagorna. För de som erbjuder sin kurslitteratur på plattformen kommer det vara enkelt att nå ut till landets studenter genom en och samma distributionskanal.

 

Källa: www.studora.se

 

Bild: Press Studentlitteratur