Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2019-04-05

Spaning

Ny global plattform för kund-autentisering

Ny global plattform för kund-autentisering

Betalningsleverantören Klarna har tagit fram en global plattform för kundautentisering. Plattformen är en samlingstjänst av globala och lokala autentiseringslösningar. Genom plattformen kan multinationella såväl som nationella företag, till exempel handlare och andra banker, erbjuda en enkel, säker och personlig kundautentiseringsupplevelse, oberoende av marknad och med en enkel engångsintegration.
Användarna kommer att kunna dra nytta av en enkel integration som ger dem tillgång till ett brett utbud av globala och lokala autentiseringsmetoder att välja mellan. Dessa inkluderar engångslösenord via sms eller e-post, lokala alternativ som BankID i Sverige och Klarnas egenutvecklade globala lösningar som bankinloggning.
Plattformen gör det möjligt för företag att välja autentiseringsmetoder som passar bäst för deras kunder. Plattformen kommer också att säkerställa att kundernas data hålls säker, att företagen uppfyller regulatoriska krav. Efter att företagen har integrerat med autentiseringsplattformen kommer den alltid att hållas uppdaterad och nya autentiseringsmetoder kommer att läggas till automatiskt utan att det kommer att krävas något extra arbete från företagets utvecklare.
 
Källa: https://www.klarna.com/uk/business/products/customer-authentication/