Hälsa / Träning Kultur / Fritid Media
Publicerat: 2023-08-24

Spaning

Nytt sätt att ”uppleva” konserter

Nytt sätt att ”uppleva” konserter

Ett nytt projekt som smälter samman avancerad teknik, musikalisk njutning och sexuell hälsa har blivit verklighet genom ett samarbete mellan RFSU, Live Nation, BBDO och Alster. Tillsammans har man utvecklat en ny produkt, kallad "The Livebrator", som tog musikupplevelsen till en ny dimension genom att i realtid interagera med liveframträdanden på Way Out West 2023.

Projektet bygger på en molnbaserad infrastruktur som tar emot ljud från de olika scenerna på Way Out West via en RTMP-ström. Denna ström omvandlas i realtid till en HLS-ström (HTTP Live Streaming) som appen ansluter sig till. Genom denna teknik kan ljudinformationen inte bara avnjutas i realtid utan även kodas om till ett vibrationsanpassat format som sedan trådlöst överförs till användarens vibrator via Bluetooth.

För att ge användarna full kontroll över sin upplevelse har appen ett reglage med två axlar. En axel påverkar amplituden medan den andra axeln styr hur mycket vibrationerna påverkas av ljudet, dynamiska kontra konstanta vibrationer, vilket ger användarna möjlighet att anpassa sina upplevelser.

De omvandlade vibrationerna överförs sedan trådlöst via Bluetooth till vibratorn. Som med alla Bluetooth-anslutningar, uppstod en viss fördröjning som finjusterades för att synka upplevelsen av ljud och vibrationer.

 

Källa: https://www.wayoutwest.se/livebrator/

 

Bild: Press Alster