Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2018-07-31

Spaning

Panta Apotekets plastpåsar med hjälp av en mobilapp

Panta Apotekets plastpåsar med hjälp av en mobilapp

Med start 30 juli 2018 är Apotekets plastpåsar vid utvalda apotek pantbara via en ny mobilapp. Satsningen genomförs av Apoteket i samarbete med PantaPåsen.
Genom att påsen får ett värde i kronor - precis som för burkar och PET-flaskor – får konsumenten ytterligare en anledning att återvinna istället för att kasta bort. Konsumenten kan välja att skänka panten till välgörande ändamål.
PantaPåsens mobilapp kan laddas ner och användas av konsumenterna när de källsorterar sina plastpåsar. Appen känner av när mobiltelefonen befinner sig vid en obemannad återvinningsstation där konsumenten enkelt kan skanna streckkoden på påsen och få sin pant.
Pantlösningen finns initialt tillgänglig vid tre apotek i Stockholmsområdet: Apoteket Mall of Scandinavia i Solna, Apoteket Kungsmyntan på Drottningholmsvägen och Apoteket Björnen på Folkungagatan. Dessa apoteks påsar har den speciella streckkod som behövs för att kunna skanna påsen och inhämta panten. Skanningen kan dock göras på samtliga obemannade återvinningsstationer i Sverige.
Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/apoteket_ab/pressreleases/nu-kan-apotekets-plastpaasar-pantas-med-hjaelp-av-en-mobilapp-2606082