PostNord testar nytt leveranssystem i Danmark

Postnord testar nytt leveranssystem i Danmark

PostNord testar nu tillsammans med SwipBox, som utvecklar mjuk- och hårdvara för självbetjäningsautomater, en helt ny infrastruktur för utlämning av paket. Piloten med 200 digitala paketboxar inleds 21 mars 2019 i danska Kolding och kommer, om testet faller väl ut, resultera i en utrullning av paketboxar i hela Danmark. Piloten och eventuell fortsatt utrullning kommer att ligga till grund för vidare expansion i övriga nordiska länder.

Mottagaren av PostNords leveranser kommer med hjälp av PostNord App (en smartphoneapp som kommunicerar med paketboxen via Bluetooth) att kunna öppna boxen och hämta sitt paket vid den tidpunkt som passar mottagaren bäst.

Paketboxarna kommer i Danmark att gå under benämningen ”Nærboks” och etableras av företaget Nordic Infrastructure, som ägs gemensamt av PostNord och SwipBox. Nordic Infrastructure drivs som ett öppet paketnätverk, vilket betyder att alla paketleverantörer kan leverera paket i ”Nærboks”. Under den sex månader långa testperioden kommer de danska mottagarna att kunna hämta ut paket i paketboxarna både från PostNord och en annan paketdistributör.

 

Källa: https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord/2019/postnord-och-swipbox-genomfor-pilot-med-digitala-paketboxar-i-narheten-av-bostaden/