Restauranger satsar på kvalitet till lågt pris

I tider då lyxkonsumtion med allt från bilar, handväskor till champagne tycks vissa mottrender uppstå. På Södermalm i Stockholm har restaurangen NOOK öppnat, med ett koncept bestående av exempelvis en trerättersmeny för tre hundra kronor. Prisvärda kvalitativa maträtter med en touch av Korea är konceptet. Köksmästaren och grundaren Claes Grännsjö uttalar sig om kunderna: ” Det är framför allt personer som är riktigt matintresserade som uppskattar oss eftersom de förstår det unika”. Konceptet med att både nyöppnade och redan etablerade restauranger väljer att sänka prisnivån återfinns även hos både ”Lux Dag för Dag” (tidigare Lux) samt Pontus Frithiofs ”Pocket”. Krögaren Henrik Norström från Lux Dag för Dag säger att: ” Tanken är att Lux ska bli mer lättillgänglig för fler människor och att man kan återkomma oftare”.

Det ökande matintresset i kombination med att konsumenterna efterfrågar billigare alternativ tycks vara två avgörande faktorer bakom denna utveckling.

Läs mer:

http://www.svd.se/mat-och-vin/lux-satsar-pa-lagpriskoncept_8303216.svd
http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4093070.aos

Restauranger:

http://nookrestaurang.se/
http://pontusfrithiof.com/
http://www.luxdagfordag.se//pocket/