Svenskarna älskar sina robot-gräsklippare

Svenskarna älskar sina robotgräsklippare

En stor majoritet av svenskarna är nöjda med hur deras robotgräsklippare fungerar och underlättar vardagen det visar årets Trädgårdsbarometer. Trädgårdsbarometern 2018 är initierad av Andreas Stihl Norden och genomförd av undersökningsföretaget Yougov. I år har man inriktat sig på frågor kring robotgräsklippare. Frågorna har kretsat kring hur det är att äga en robot.

Att många hus- och tomtägare upplever fördelar med sin investering, bekräftas i Trädgårdsbarometern 2018. Av de svenska husägarna var det 38 % som planerade att köpa en ny eller uppgradera sin nuvarande robotgräsklippare. Det vanligaste skälet till att avstå ett inköp, förklaras främst med olämplig tomt, 37 %. För dyr tyckte 11 % och 4 % tror det är för krångligt att installera. 7 % uppgav att de behöver motionen som gräsklippning ger.

Bland tillfrågade som redan ägde en robotgräsklippare, kan man konstatera att en stor majoritet är nöjda med sin investering och det på flera plan. 65 % upplever att deras gräsmatta blivit tätare och grönare. Nästan lika många, 61 %, uppger att det inte behöver känna dåligt samvete eller oroa sig för gräsmattan när de är bortresta eller på semester. Drygt hälften, 54 %, uppskattade att de fick mer tid över till annat och var fjärde, 28 %, uppgav att de numera slipper bråka med sin partner eller övriga familjen om vems tur det är att klippa gräsmattan.

Trädgårdsbarometern ställde också frågan vilka förväntningar eller funktioner hus- och tomtägarna har på framtidens robotgräsklippare. Knappt hälften, 49 %, svarade att de vill se roboten rå på maskrosor och annat ogräs. Nästan lika många, 45 %, vill att den ska kunna eliminera mördarsniglar och olika skadedjur. Hjälpa till att så frön eller vattna gräsmattan var andra önskemål.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/andreas-stihl-norden-ab/pressreleases/svenskarna-aelskar-sina-robotgraesklippare-en-ny-familjemedlem-som-bidrar-till-mindre-braak-och-daaligt-samvete-2455270