Mode / Design Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2020-06-09

Spaning

Svenskarna handlar mer begagnat

Svenskarna handlar mer begagnat

Inställningen till att handla begagnat har under de senaste åren blivit alltmer positiv och nya siffror bekräftar att trenden fortsätter peka uppåt. När svenskarna får uppskatta hur stor del av deras inköp 2019 som var begagnat blir snittet 15 procent, och var fjärde (25 %) tror att de kommer handla mer begagnat under 2020. Kvinnor (29 %) och åldersgruppen 18-29 år (35 %) uppger i högre grad än snittet att de troligtvis kommer handla mer begagnat i år. Det visar en undersökning från Blocket och Kantar Sifo.
I undersökningen uppger nära hälften (44 %) att de i någon grad har minskat sin konsumtion av kläder, inredning och/eller saker under det senaste året, på grund av klimatdebatten. Kvinnor instämmer i detta i högre utsträckning än män (56 % jämfört med 32 %).
Var fjärde svensk (25 %) uppger att de köper nya kläder, inredning och/eller saker som de inte inte nödvändigtvis behöver utan snarare köper av intresse, minst en gång i månaden. Andelen är större bland kvinnor, där var tredje (32 %) uppger sig köpa något de inte behöver minst en gång i månaden. Bland män är andelen 17 procent. Snittet är också högre i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö än övriga landet (28 % jämfört med 22 %).
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/blocket/pressreleases/klimatdebatten-faar-svenskarna-att-handla-begagnat-3005432
 
Bild: Press Blocket