Svensken äter mer onyttigt

Svensken äter mer onyttigt

ViktVäktarna har låtit Sifo undersöka om och hur mycket intaget av olika näringsfattiga livsmedel ökat sedan pandemin bröt ut. Resultatet visar att 36 procent av svenskarna äter mer skräpmat nu än innan covid-19 bröt ut. Flest (14 %) uppger att de äter mer godis, kakor och bakverk nu och nästan lika många (13%) äter mer chips och snacks. Drygt var tionde (12 %) äter snabbmat som pizza och hamburgare mer frekvent.

Samma undersökning visar att 36 procent av svenskarna har gått upp i vikt det senaste halvåret. 40 procent av kvinnorna och 32 procent av männen uppger detta. 17 procent har gått upp två till sju kilo under de senaste sex månaderna.

Fler kvinnor (41 %) än män (32 %) har ätit mer skräpmat sedan pandemin bröt ut. Kvinnorna har ökat intaget av kakor och bakverk medan männen främst äter mer chips och andra snacks. Jämför man åldersgrupperna framgår att de yngre i mycket större utsträckning ökat intaget av olika skärpmatsprodukter. 49 procent av svenskarna i åldrarna 16–35 år äter mer av olika näringsfattiga livsmedel nu, jämfört med 28 procent av de som är 56–79 år.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/viktvaktarna/pressreleases/skraepmaten-som-oekat-under-pandemin-3090885

 

Bild: Depositphotos