Hem / Boende
Publicerat: 2019-03-27

Spaning

Telia mäter stadens puls

Telia mäter stadens puls

Telia Company lanserar nu en ny tjänst, City Vitality Insights. Med insikter baserade på stadens rörelsemönster kommer städer i Norden och Baltikum kunna ta smartare beslut kring stadsplanering och utveckling, dra bättre nytta av sina resurser och mäta effekterna av gjorda investeringar. På så sätt skapas en mer hållbar och attraktiv stad för medborgare och besökare utifrån de faktiska behoven.
CVI använder anonymiserad och aggregerad data från Telia Companys nätverk för att visa rörelsemönster i stadens olika delar. City Vitality Insights är en prenumerationstjänst som successivt kommer att bli tillgänglig i de nordiska och baltiska länderna. Ett antal finska städer har redan nu börjat använda CVI och i Norge och Sverige kommer tjänsten att finnas tillgänglig under våren. I denna första version av CVI, kan staden på ett enkelt sätt få överblick över sin puls utifrån insikter kopplade till stadsplanering, turismutveckling och event.
Telia City Vitality Insights är baserad på data från Telias nätverk. Datan anonymiseras och aggregeras per automatik innan användning för att skydda den personliga integriteten och kan aldrig ledas tillbaka till en enskild individ. Det enda som analyseras är rörelsemönster för grupper, helt anonymiserat.
CVI är en del av Telia Companys tjänsteerbjudande inom Location Insights och är den första av flera tjänster som fokuserar på att förbättra livet i och omkring städer.
 
Källa: https://www.teliacompany.com/en/news/press-releases/2019/3/telia-company-launches-crowd-movement-insights-service-to-boost-city-life/