Shopping
Publicerat: 2024-06-10

Spaning

Tradera garanterar äktheten i märkesvaror

Tradera garanterar äktheten i märkesvaror

Tradera, en marknadsplats för secondhand och begagnat, lanserar nu en tjänst som granskar om annonser med märkesvaror är äkta. Tradera erbjuder nu en ny tjänst för äkthetsgranskning av märkesvaror för att möta problemet och öka säkerheten. Framöver kommer experter att granska och godkänna annonser på Tradera, där kläder, skor och accessoarer från exklusiva märken som Gucci, Louis Vuitton och Hermés säljs.

Authenticated är en digital granskningsprocess som omfattar varor inom utvalda kategorier och varumärken, där Traderas experter granskar varans äkthet. När en annons har lagts upp på Tradera synas alla detaljer noggrant för att säkerställa produktens äkthet, från kvitton, material och loggor, till serienummer, gravyr och sömmar. Om det råder osäkerhet kring en annons kan Traderas säkerhetsteam kräva in fler bilder, intyg, inköpskvitto och liknande. Annonser som inte klarar äkthetsgranskningen tas bort. Varor som klarar kontrollen märks med en särskild vattenstämpel och en informationsruta som framhäver de säkerhetsåtgärder som har vidtagits. Tjänsten inkluderar även ett köparskydd med äkthetsgaranti för att ytterligare säkerställa köparens trygghet och förtroende.

Tjänsten innebär att köpare kan lita på att autentiserade varor är äkta, och att eventuella problem täcks av Tradera. För säljare innebär det att deras produkter marknadsförs som äkta och därmed blir mer eftertraktade. Tjänsten kostar ingenting för säljaren. Köparen betalar en avgift. Godkännandeprocessen träder i kraft i mitten på juni och kommer initialt att omfatta 17 designermärken.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/tradera/pressreleases/nu-aer-det-aennu-saekrare-att-handla-second-hand-tradera-granskar-om-din-vaeska-aer-aekta-3327860

 

Bild: Press tradera