Träningstidning för 50-plussare

Nu lanserar Egmont tidningen ”Kom igång 50 plus” för att möta det växande träningsintresset hos den mogna delen av befolkningen. ”Kom igång 50 plus” riktar sig till kvinnor och män i den mognare åldersgruppen som vill komma igång och känna rörelseglädje med alla de positiva sidoeffekter det ger.

Lanseringen bygger på resultatet av en undersökning som Egmont genomfört. Undersökningen visar att dagens 50-plussare är aktiva som aldrig förr.  Resultatet kommer ifrån en webbenkät där 2 800 svenska seniorer har medverkat. Undersökningen visar att nästan 2 av 3 tränar minst 1-2 gånger i veckan och nästan 1 av 3 tränar 3 gånger eller mer per vecka. Dessutom framgår det att:

  • Trots att många redan tränar regelbundet önskar nästan 2 av 3 träna mer än vad de gör idag (34 procent ”Ja, definitivt”, 31 procent ”Ja, kanske”).
  • Hinder för att inte träna är bland annat bristande motivation (31 procent) och energi (27 procent), att det är för dyrt (11 procent), och att man känner sig obekväm inför andra på tränings-anläggningar (8 procent).
  • 85 procent uppger att träning har en positiv inverkan på deras välbefinnande och 60 procent anser att de känner sig piggare.
  • Att det finns behov av hjälp och vägledning kring träning råder det inget tvivel om – nästan varannan person hade uppskattat ett sådant stöd.

 

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/egmont-publishing/pressreleases/egmont-foerst-med-renodlad-traeningstidning-foer-50-plussare-2824870