Hälsa / Träning
Publicerat: 2021-08-20

Spaning

Utomhusträning fortsatt populärt

Utomhusträning fortsatt populärt

Träningskedjan Actic har genomfört en kartläggning av svenskarnas beteende och tankar kring utomhusträning gjorts. Studien är genomförd tillsammans med Ipsos under juni 2021. Likt föregående år (62%) är det i år en majoritet (61%) av de svenskar som tränar som uppger att de ofta tränar utomhus (någon gång varannan vecka, någon gång per vecka eller flera gånger per vecka). Det är fortsatt promenad (66%), löpning (33%) och cykling (28%) som är i topp, likt föregående år.
Den mest talande insikten är den att utomhusträningen inte minskat men att anledningen “minskad närkontakt och smittorisk” har fallit med 9 procentenheter (25%) ner till en femteplats på listan av huvudsakliga anledningar till att träna ute. Att utomhusträningen är här för att stanna är en spännande slutsats som kan dras av denna data. På ohotad förstaplats bland huvudsakliga anledningar till att träna ute är just “att få vara ute i friska luften” (67%) och “flexibilitet i att kunna träna vartsomhelst” (37%) på en stadig andraplats.
På frågan vad som kan få svenskarna att träna ännu mer ute så är svaret att vädret behöver bli bättre. Men också att träna tillsammans med andra (23%), mer inspiration (23%) och möjlighet till belastande träning (19%).  En annan slutsats som står tydligt från studien är att fler svenskar uppger att de kommer träna mer efter pandemin än innan pandemin (36%). Av de som anger att de kommer träna mer är det främst de yngre (16-24år) och de som tidigare tränat mer sällan som kommer öka sin utomhusträning.
 
Källa: https://mb.cision.com/Main/10339/3399120/1455794.pdf
 
Bild: Press Actic