Shopping
Publicerat: 2023-04-21

Spaning

Zalando lanserar shoppingassistent driven av AI

Zalando lanserar shoppingassistent driven av AI

Snart lanserar Zalando, en onlineplattform för mode och livsstil, en digital shoppingassistent som drivs av ChatGPT. Funktionen kommer att finnas tillgänglig över Zalandos app- och webbplattformar och kommer med hjälp av generativ AI kunna förbättra upplevelsen av att upptäcka och shoppa online. Med Zalandos nya shoppingassistent kommer kunder att kunna navigera Zalandos sortiment genom att använda sitt egna modespråk, något som gör processen mer genuin och naturlig. Om en kund frågar ”Vad ska jag ha på mig på ett bröllop i Madrid i maj?", kan Zalandos shoppingassistent förstå att detta är ett formellt evenemang. Även undersöka hur vädret är i Madrid i maj och utifrån detta ge en skriftlig förklaring med rekommendationer för kläder baserat på den informationen. Detta kan i framtiden kombineras med kundernas preferenser, såsom varumärken de följer och produkter tillgängliga i deras storlekar, för att leverera ett mer personligt urval av produkter.

I sina svar kommer Zalandos shoppingassistent att kunna förse kunderna med relevanta produkter, så att kunderna kan ha pågående samtal med assistenten för att förfina resultaten. Den första betaversionen kommer att aktiveras för en utvald grupp av kunder under våren. Funktionen kommer att finnas tillgänglig på engelska och tyska, för kunder i Tyskland, Irland, Storbritannien och Österrike.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/zalando/pressreleases/zalando-lanserar-digital-shoppingassistent-med-chatgpt-3246934

 

Bild: press Zalando