Media
Publicerat: 2012-01-30

Spaning

2012 fortsätter vi säga det med en bild

2012 fortsätter vi säga det med en bild

När jag kokat mitt söndagskaffe, lagt DN-bilagorna i prydlig hög och sitter vid köksbordet och i vanlig ordning bläddrar igenom morgonens instagrambilder kommer jag inom nolltid få veta exakt hur det ser ut vid mina vänners frukostbord, vad de äter och med vilka.
Instagram har blivit min nya favorit vad gäller sociala medieverktyg för att hålla koll på vad mina vänner och andra intressanta sysslar med, oavsett om det är bilder på söndagsbruncher, semestervyer eller klubbkonserter är det ett kul och enkelt sätt att dela med sig av sitt liv till andra.
I och med smartphone telefonernas framfart har intresset för fotografering ökat och apparna där du själv kan redigera bilder, lägga på olika filter för att förändra bildernas karaktär (gärna så att de ser lite retro och old school ut) och dela dina bilder med andra blir fler. Att dokumentera och kommunicera via bild har blivit något alla kan behärska och det är i dag lika självklart att lägga upp en bild som att statusuppdatera på facebook.Vi har sett flera tjänster komma och gå de senaste åren, för några är sedan var bilddagboken en omåtligt populär tjänst för att dela sina bilder med andra, Flickr är en annan populär tjänst för att dela bilder. Fototrenden är något jag tror vi får se mer av under 2012 och användande av enkla appar som instagram kommer förmodligen växa i användartal, både bland privatpersoner och företag.
Säkerligen får vi också se fler fotoappar där du i större utsträckning kan avgränsa vilka som kan ta del av din information. Fler söker ett alternativ till facebook som anses av många blivit en alltför bred plattform. Appen path är ett sådant exempel, där kan du dela med dig av bilder och uppdateringar, men bara till en begränsat antal utvalda vänner.

                            En helt vanlig söndagmorgon i mitt instagramflöde!