Mat / Dryck Mode / Design Privatekonomi Resa Shopping
Publicerat: 2017-09-06

Spaning

DIBS förutspår en ökning av e-handeln med 9% 2017

DIBS förutspår en ökning av e-handeln med 9% 2017

Den svenska e-handelsmarknaden fortsätter att öka på alla fronter. I år omsätts totalt 109,5 miljarder kronor, en ökning med nio procent, eller nio miljarder, från ifjol enligt betalningsföretaget DIBS årliga rapport Svensk E-handel,. Trenden de senaste åren att svenskarna handlar allt mer på nätet och allt fler olika typer av varor och tjänster fortsätter, och potentialen är fortsatt mycket stor.
Den totala svenska e-handelsmarknaden för 2017, det vill säga för kategorierna resor, varor och tjänster, omsätter totalt 109,5 miljarder kronor. Det är en tillväxt på nio procent jämfört med 2016, eller nio miljarder kronor.
På fyra år har e-handelns omsättning ökat med 45 procent, eller hela 33 miljarder kronor, från drygt 75 miljarder kronor till nästan 110 miljarder i år. Varor köpta på nätet ökar starkt med drygt fem miljarder kronor, eller 14 procent jämfört med kategorin ifjol. Även köp och betalningar för tjänster på nätet ökar starkt, från 12 till 17 miljarder kronor. Två nya kategorier har dock adderats i undersökningen i år, försäkringar och välgörenhet. Resor som hade ett rekordår ifjol med 51 miljarder kronor minskar något till drygt 49 miljarder, men är alltjämt den klart största kategorin.
Läs mer här: http://press.dibs.se/pressreleases/nytt-rekord-igen-foer-svenska-e-handelsmarknaden-2134911