Shopping
Publicerat: 2020-11-18

Spaning

Coop lanserar mobiltjänsten Scan & Pay i fler butiker

Coop lanserar mobiltjänsten Scan & Pay i fler butiker

De senaste månaderna har Coops egenutvecklade tjänst för självscanning och betalning via mobilen, Coop Scan & Pay, testats i ett antal butiker. I oktober öppnade även en av Sveriges mest innovativa matbutiker, Coop Hagastaden, där mer än 50 procent av betalningarna nu genomförs via Coop Scan & Pay. Nu inleds utrullningen av Coop Scan & Pay då den butiksdrivande konsumentföreningen Coop Mitt med 65 butiker beslutat att implementera tjänsten i sina butiker som ett komplement till befintliga betallösningar.
Med Coop Scan & Pay kan kunden scanna sina varor, betala för dem samt få ett kvitto och en streckkod som scannas för att lämna självutcheckningsområdet. Kunden kan koppla på sitt medlemskap och samla poäng samt utnyttja medlemsspecifika rabatter och erbjudanden via appen. För att betala kan man antingen välja Swish eller det betalkort man har adderat till tjänsten.
Coop Mitt planerar även att etablera Coops första obemannade butik, kallad Coop Mini, på Sätrahöjden i Gävle. Där kommer kunden att använda Coop Scan & Pay för att komma in i butiken och sen handla.
 
Källa: https://pressrum.coop.se/coop-inleder-utrullning-av-mobiltjansten-scan-pay/
 
Bild: press Coop