Klarna-app blir även shopping-webbläsare

Klarna-app blir även shopping-plattform

Klarna lanserar shoppingwebbläsaren. Med den får appanvändare möjligheten att handla på nätet och använda Klarnas betalningsmetoder var de vill. Klarnas övergripande målet är ”att skapa en oslagbar shoppingupplevelse samtidigt som kunden får hjälp att minska meningslös tid som läggs på att hantera pengar och inköp”.

I kombination med andra appfunktioner – där kunden kan bestämma hur och när hen ska betala, kontoinformation, bilder över inköp, kontroll av köputrymme, hantering av returer, påminnelser att betala fakturor i tid, en 24/7 kundservicechatt – får appanvändare en kombination av shoppingupplevelse och översikt över privatekonomin på en och samma plats.

För befintliga Klarna-handlare innebär shoppingwebbläsaren en försäljningskanal att nå kunder genom och därmed också en möjlighet till att öka försäljningen. Klarna-handlare kommer också att kunna säkra en större närvaro i Klarna-appen, eftersom de kommer att få sin egen varumärkessida för att posta t.ex. inspirerande material och erbjudanden för att öka kundernas engagemang. Från varumärkessidan skickas appanvändarna till handlarens egna nätbutik med ett klick.

 

Källa: www.klarna.com/smoooth-app/