Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2015-09-10

Spaning

Stark tillväxt för mobil e-handel

Stark tillväxt för mobil e-handel

Under årets andra kvartal e-handlade nordborna för 40,5 miljarder SEK vilket motsvarar en ökning om 7,6 miljarder eller 23 procent jämfört med andra kvartalet i fjol, visar PostNords rapport E-handel i Norden. Rapporten visar också att allt fler konsumenter e-handlar regelbundet. Både andelen och antalet nordbor som e-handlade på nätet under andra kvartalet ökade jämfört med förra året.
E-handeln via mobilen fortsätter att växa kraftigt och antalet nordbor som handlat från mobilen ökade från 9 procent (Q2 2014) till 16 procent (Q2 2015). Särskilt stark var ökningen i Sverige. En annan intressant slutsats i rapporten är behovet av transparens när det gäller leveranstider. Över 90 procent av de nordiska konsumenterna anser att det är viktigt med tydliga besked om hur en e-handlad vara ska levereras. Nästan lika många anser att det är viktigt med tydlig information om returrutiner.
Läs mer här: http://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord/2015/e-handeln-i-norden-okade-kraftigt-under-andra-kvartalet-viktigt-med-tydlig-information-om-leveransen/