Shopping
Publicerat: 2020-06-30

Spaning

PostNord lanserar paketboxar

PostNord lanserar paketboxar

PostNord kommer att utöka sina leveranssätt med paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar att placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm, och målet är att efter en pilotperiod utöka till flera platser i landet.
Nu väljer PostNord att lansera ett pilotprojekt i Sverige där tekniken baseras på samma plattform som i Danmark. Konsumenten kan öppna luckan, på plats vid paketboxen, via Bluetooth genom en funktion i PostNords app där Mobilt BankID krävs för identifiering.
Paketboxen produceras av SwipBox, som också levererar den tekniska lösningen. Boxen är smidig att använda och kräver ingen fysisk kontakt vid leverans. Paketboxarna innehåller 13 stycken luckor i olika storlekar. Konsumenten kommer att kunna välja paketbox som ett leveransalternativ precis som våra bemannade ombud i e-handlarens checkout. När paketet är levererat till paketboxen kommer mottagaren aviseras via sms och i PostNords app.
 
Källa: https://www.postnord.se/om-oss/pressmeddelanden/2020/snart-lanserar-postnord-paketboxarfor-att-mota-den-okande-e-handeln
 
Bild: Press Postnord