Vegansk fine dining

Att äta vegetariskt/veganskt har fått sitt genombrott under 2016.

Att äta vegetariskt/veganskt har fått sitt genombrott under 2016. Nu Kan du även få ett allt större utbud på restauranger. Näst ut är Trädgården/Under Brons restaurang Växthuset som lanserar vegansk fine dining. Man kommer att ställa om menyn till en helt vegansk sådan. På samma tema kommer i höst kommer även den japanska kocken Toshio Tanahashi till restaurangen som en del av sin Europaturné. Tanahashi är en av de främsta i Japan inom Shõjin Ryõri. Shõjin Ryõri är ett vegetariskt kök vars filosofi är att använda sig av lokalt producerade råvaror i säsong, att vara tacksam mot naturen och att skapa ren mat som är bra för välmåendet. Viktigt är också att använda sig av hela råvaran. En matfilosofi som även ska genomsyra arbetet på Restaurang Växthuset i Stockholm.

Läs mer här: http://www.restaurangvaxthuset.se/