Zippin – ny lösning för obemannade butiker

Zippin – ny lösning för obemannade butiker

Allt fler företag utvecklar lösningar för obemannade butiker. Senast i raden är amerikanska Zippin som öppnat en konceptbutik i San Franciscos SOMA-kvarter för att visa upp sin automatiserade shoppingteknik i en verklig butik. Företagets lösning använder AI, maskininlärning och visuell kognitionsteknik för att skapa den bästa konsumentupplevelsen.

I testbutiken kan konsumenterna testa tekniken genom att ladda ner Zippin-appen. Appen innehåller en ”nyckel” till butiken eller en QR-kod som kan skannas för att komma in i butiken. Kameror följer kundernas rörelser när de rör sig runt affären men man använder inte ansiktsigenkänning. Kameror och smarta hyllsensorer spårar när och vilka produkter som hämtas eller läggs tillbaka. Genom att kombinera dessa två tekniker kan Zippin placera de rätt varor i rätt shoppares virtuella kundvagn. När man lämnar affären får kunderna ett kvitto som visar vad man köpt.

Zippins butik är för närvarande öppen för utvalda kunder. Butiken kommer från mitten av september att vara öppen för allmänheten.

 

Läs mer: https://www.getzippin.com/