Hem / Boende Mat / Dryck Resa Värderingar
Publicerat: 2018-07-04

Spaning

Det gör vi för miljön 2050

Det gör vi för miljön 2050

Enligt en ny rapport från Projektengagemang är fler elbilar, minskad plastförbrukning och ökad källsortering svenskarnas framgångsrecept för ett mer klimatvänligt leverne. En stor del är också positivt inställda till att dela fler saker i samhället för miljöns skull.
För tredje året i rad har Projektengagemang tagit fram rapporten Samhällsbarometern som baseras på en undersökning från Kantar Sifo. I år har totalt 3 000 svenskar svarat på frågor om framtidens städer och miljö. Undersökningen visar att två tredjedelar tror att vi kommer byta ut bilar mot elbilar för att leva mer miljövänligt år 2050. Många tror också att vi kommer att källsortera mer och konsumera mindre plast.
Hela 47 procent tror dessutom på en minskad köttkonsumtion och var fjärde spår att vi kommer odla vår egen mat.I Samhällsbarometern framgår det också att kvinnor generellt är mer positivt inställda till att leva mer hållbart.
De flesta svenskarna är överens om att vi även i framtiden kommer dela fler saker med varandra. Hela 70 procent tror att vi kommer dela bilar för att bli mer miljövänliga. Många uppger också att vi kommer dela trädgårdar och cyklar via cykelpooler.
 
Läs mer: https://projektengagemang.se/ir/pressmeddelanden/det-kommer-vi-gora-att-leva-mer-miljovanligt-i-framtiden