Hem / Boende Kultur / Fritid
Publicerat: 2019-09-03

Spaning

El-barnvagn som rullar 15 km

El-barnvagn som rullar 15 km

Nu lanserar Bosch en elektrisk barnvagn som drivs med hjälp av två (tysta) elmotorer på vagnens bakaxel. Den är utrustad med smarta sensorer och Bluetooth som kopplar upp vagnen mot en mobilapp. Sensorerna läser av underlaget och anpassar barnvagnens hastighet efter detta. I nedförsbacke bromsas vagnen och i uppförsbacke drivs den av motorerna – samtidigt som den bromsas automatiskt ifall föraren skulle tappa greppet. När underlaget är ojämnt ser systemet till att vagnen håller rak kurs.
Motorerna drivs av samma sorts batteri som sitter i Bosch-verktyg. Med fulladdat batteri kan vagnen rulla i upp till 1,5 mil. Vagnen erbjuder också finesser som usb-port för telefonladdning och parkeringsbroms som kan kopplas till ett mobillarm ifall någon försöker köra iväg med barnvagnen.
– E-stroller-systemet bygger på en bredd av kunskap inom företaget. Vi har tillämpat samma rigorösa standard kring teknik och kvalitet som vi gör inom bilsektorn, säger Dr. Stefan Hartung på Bosch.
Läs pressmeddelandet i sin helhet här: https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/en/from-the-wind-tunnel-to-the-sidewalk-bosch-is-bringing-smart-electrical-drives-to-strollers-197442.html
Bild: Pressbild