Shopping Värderingar
Publicerat: 2018-10-04

Spaning

En tredjedel av svenskarna är konsumtions-trötta

En tredjedel av svenskarna är konsumtions-trötta

36 procent av de svarande i en Sifo-undersökning som Tradera låtit genomföra säger att de känner en olust inför att konsumera nyproducerade varor. 19 procent svarar samtidigt att de handlar mer begagnade varor än för två år sedan. Vanligast är det att kvinnor i åldern 18–29 känner sig mätta på att köpa nya varor, liksom män och kvinnor över pensionsåldern.
Samtidigt märks en stark trend vad gäller konsumtionen av begagnade varor. Överlag har det blivit allt vanligare att handla saker second hand. En tredjedel (33 %) av svenskarna handlar mindre nytt idag än för tre år sedan enligt Sifo-undersökningen. Samtidigt vittnar närmare var femte svensk (19 %) att de handlar fler begagnade varor idag än för två år sedan. Denna trend syns även på Tradera där det just nu ligger uppe nästan tremiljoner annonser, vilket är rekord.
Försäljningen av kläder och mode behåller en stabil placering på topplistan över de kategorier som säljer bäst på Tradera. Varje dag byter drygt 4 400 secondhand-plagg garderob via sajten och försäljningen av secondhand-mode har ökat med 34 procent på tre år.
 
Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/tradera/pressreleases/en-tredjedel-av-svenskarna-aer-konsumtionstroetta-33-procent-handlar-mindre-nyproduktion-medan-19-procent-handlar-mer-begagnat-2733748