Viking Line bjuder på insekter

På Viking Lines restauranger kan man under våren prova på morgondagens smaker, när temamenyn Future Food bjuder på delikatesser från insektsvärlden. En trerätters insektmeny planerad av Anders Karlsson från Sveriges kocklandslag dukas upp på Röda båtarna 5.4-31.5.2018.

Insektsmenyn består av förrätt, huvudrätt och dessert. Förrätten består bland annat av lättrökt algrimmad torskrygg, syrad fänkål och friterade gräshoppor. Huvudrätten är lamm som har fått sällskap av kryddrostade mjölmaskar. Andra tillbehör, förutom maskarna, är bl.a. frasig jordärtskocka och en ärt- och fårostkräm. I desserten förenas exempelvis mandelmazarin, jordgubbar och syrsor samt en kardemummagranola gjord av skalbaggslarver.

Läs mer: http://news.cision.com/se/viking-line-abp/r/i-var-introducerar-viking-line-en-insektsmeny-pa-sina-batar,c2455344